قیمت سیب زمینی هفته آینده به ۸ تا ۱۰ هزار تومان می‌رسد-راهبرد معاصر

قیمت سیب زمینی هفته آینده به ۸ تا ۱۰ هزار تومان می‌رسد

مدیرعامل سازمان‌ تعاون روستایی گفت: بر اساس اقدامات تنظیم بازاری انجام‌ شده‌ قیمت سیب زمینی هفته آینده به کمتر از ۸ هزار تومان می‌رسد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۱ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 09
کد خبر: ۱۲۱۵۰۴

به گزارش راهبرد معاصر،  اسماعیل قادری فر مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران اظهارداشت: در طی سال‌های گذشته نتوانستیم دلالی را حذف و فاصله قیمت سفره تا مزرعه را کم کنیم به طوری که هر قوطی رب با قیمت 40 هزار تومان به دست مردم می رسد در حالی که با گوجه کیلویی هزار تومان تولید شده است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار گفت: در برخی از محصولات غذایی حتی تا سود 700 درصدی میان قیمت تمام شده‌ تا اینکه به دست مردم برسد فاصله وجود دارد.

 

قادری فر تاکید کرد سازمان تعاون روستایی از طریق توزیع هوشمند به دنبال تنظیم بازار است.

 

وی در پاسخ به سوال دیگر تسنیم اظهارداشت: با اقدامات‌ تنظیم بازاری قیمت سیب زمینی تا هفته آینده‌ در میادین میوه و تره بار به کمتر از 8 هزار تومان و در بازار کمتر از 10 هزار تومان خواهد رسید.

 

کشت قراردادی در دستور کار تعاون روستایی

قادری‌فر اظهار داشت: هوشمندسازی زنجیره تولید تا عرضه وارد ادبیات سازمان تعاون روستایی شده است و الگوی کشت و کشت قراردادی در دستور کار قرار دارد.

 

وی افزود: 120 هزار هکتار از اراضی گندم پاییزه به صورت توافقی کشت می‌شود و به تدریج به دیگر محصولات زراعی و محصولات باغی تعمیم داده می‌شود.

 

وی گفت: با کشت قراردادی می‌توان جلوی تولید بیش از اندازه یا کمبود تولید را در محصولات کشاورزی مختلف گرفت که وزیر جهاد کشاورزی معتقد است تا وقتی که بازار محصول مشخص نباشد حتی نباید بذری در زمین کاشته شود.

 

قادری‌فر با اشاره به دستاوردهای بخش کشاورزی پس از پیروزی انقلاب گفت: تولید 25 میلیون تن محصول کشاورزی قبل از پیروزی انقلاب اکنون به 125 میلیون تن رسیده و ایران از کشورهای پیشرو در تولید این محصولات به حساب می‌آید.

 

مسئولیت بهره‌برداری از طرح 550 هزار هکتاری به تعاون روستایی سپرده شد

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی خواستار اهمیت بیشتر به طرح 550 هزار هکتاری در منطقه ایلام و خوزستان شد و گفت: این طرح که با فرمان مقام معظم رهبری آغاز شد اکنون تقریبا به نتیجه نرسیده است اما ما در این خصوص مطالبه داریم. همچنین مسئولیت بهره‌برداری از آن به سازمان تعاونی روستایی سپرده شده است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر اینکه سازمان تعاونی روستایی بعد از اجرای طرح انتزاع چه مسئولیت‌هایی برای تنظیم بازار دارد گفت: مسئولیت‌های تنظیم بازاری محصولات کشاورزی برعهده این سازمان است اما ما باور داریم که توزیع هوشمند می‌تواند نقش مهمی در تنظیم بازار و بازارسانی داشته باشد. به همین منظور نیز از ابتدای امر اقدام کرده‌ایم.

 

قادری‌فر در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره اینکه اقدامات تنظیم بازاری این سازمان برای محصولاتی مانند سیب زمینی و گوشت قرمز و برنج چیست گفت: سیب زمینی کالای پرمصرفی به حساب می‌آید که قیمت این محصول در بازار به بیست هزار تومان نیز رسید.

 

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی افزود: دلایل این امر سیل در جنوب کشور و رسیدن صادرات به سقف خود بود و ما از لحاظ تولید مشکلی نداشته‌ایم به همین منظور اقدامات تامین بازاری این محصول با عرضه هوشمند در حال انجام است.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر هر کیلوگرم سیب زمینی به صورت هوشمند در سامانه‌های توزیع آنلاین به قیمت 9 هزار و 800 تومان توزیع می‌شود که قیمت این محصول در هفته آینده نیز کاهش خواهد داشت.

 

قادری‌فر در ارتباط با افزایش قیمت برنج گفت: تولید این محصول در سال جاری 30 درصد کم شده است به همین دلیل بازارسانی آن نیز کاهش یافت و در نتیجه شاهد افزایش قیمت بودیم که احتکار برنج داخلی توسط شبکه‌های دلالی و تشدید قیمت‌ها دامن زده است.

 

وی گفت: در بعضی از شبکه‌های اجتماعی اعلام شد که قیمت برنج 90 تا 100 هزار تومان نیز بفروش می‌رسد که این موضوع باعث دامن زدن به قیمت شد اما توزیع هوشمند برنج ایرانی و خارجی در سامانه‌های هوشمند در دستور کار قرار دارد به طوریکه در جمعه هفته گذشته تنها مدت زمان 6 ساعت 24 تن برنج به قیمت مصوب به درب منازل تحویل داده شد.

 

توزیع هوشمند گوشت قرمز از هفته آینده

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی در ارتباط با گوشت قرمز گفت: با توجه به ذخایر مناسب گوشت قرمز گوسفندی و گاوی که وجود دارد توزیع آنلاین این محصول از هفته آینده انجام می‌شود.

 

قادری‌فر افزود: صادرات این محصول ناچیز بوده (28 هزار راس) و تاثیری در بازار ندارد و امیدواریم که با اقدامات تنظیم بازاری قیمت آن برای شب عید متعادل باشد.

 

وی در پاسخ به سوالی درخصوص دلیل ایجاد انحصار در سامانه توزیع هوشمند کالاهای اساسی و مواد غذایی گفت: در ابتدا تنها یک سامانه این قابلیت‌ها را داشت اما اکنون 16 سامانه در استان‌های مختلف کشور مشغول خدمترسانی به مردم هستند.

 

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی گفت: قیمت گوشت شقه در حال حاضر 116 هزار تومان است و مواردی که درباره قیمت گوشت قرمز 220 هزار تومانی مطرح می‌شود صحیح نیست و جزء دسته‌های لوکس است.

 

قادری‌فر در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم گفت: اقدامات خرید و ذخیره‌سازی میوه شب عید شامل سیب و پرتقال هر کدام به اندازه 50 هزار تن آغاز شده که این محصولات از 20 اسفند لغایت 15 فروردین ماه توزیع می‌شود.

 

میوه شب عید با قیمت مصوب درب منزل مردم تحویل داده می‌شود

وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم 40 تا 50 درصد توزیع میوه شب عید به صورت هوشمند و در بسته‌بندی‌های شکیل و با قیمت مناسب درب منازل مردم تحویل بدهیم.

 

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی اضافه کرد: میوه تنظیم بازار حداقل 30 درصد زیر قیمت بازار خواهد بود که نقش مهمی در تنظیم بازار دارد.

 

قادری‌فر همچنین با اشاره به اینکه توزیع برنج فجر از هفته آینده در سامانه‌های توزیع هوشمند اضافه می‌شود گفت: قیمت این محصول 39 تا 40 هزار تومان است که امروز به طور رسمی مشخص و برای توزیع در سامانه‌‌های آنلاین قرار می‌گیرد.

 

احتکار برنج در استان‌های شمالی کشور/التهابات را از سرچشمه می‌خشکانیم

وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با احتکار برنج در انبارهای شمال کشور گفت: رصد ما نیز نشان می‌دهد که این برنج‌ها در شمال کشور احتکار و دلال بازی شده است اما التهابات را از سرچشمه می‌خشکانیم.

 

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی در پاسخ به سوالی در ارتباط با دلایل فروش کلیه زعفران‌های خرید تضمینی شده توسط تعاونی روستایی به یک گرم گفت: این قرارداد که در سازمان تعاون روستایی در دولت گذشته انجام شده است از لحاظ شکلی مشکلی نداشته است اما از لحاظ نحوه اجرا مشکل دارد که در حال حاضر کمیسیون اصل 90 و معاون غذایی به این پرونده ورود کرده‌اند.

 

وی افزود: ما نیز در تعاون روستایی به عرضه زعفران به این شکل در بورس مخالف هستیم که قیمت آن را خار و خفیف کنیم و بعد با قیمت پایین نیز و به صورت یکجا آن را به یک شرکت واگذار کنیم.

 

این مقام مسئول گفت: در حالیکه زعفران در سال گذشته 12 میلیون تومان به یک شرکت فروخته شده بود اکنون 30 میلیون تومان قیمت دارد و ما نباید به هر شکلی محصولات را در بورس عرضه و بازار را اشباح کنیم و بعد از‌ آن محصولات تولیدی کشاورزان را از دستشان در بیاوریم تا در آینده به قیمت بالاتری عرضه کنیم.

 

قادری‌فر گفت: ایران 95 درصد زعفران دنیا را تولید می‌کند اما از گردش مالی زعفران خام کمتر از 5 درصد سهم دارد این در حالیست که با فرآوری آن شرکت‌های دارویی در دنیا سود کلانی به دست می‌آورند.

 

وی در ارتباط با خبر ابلاغ شورای عالی جهاد سازندگی گفت: ضعف نهادهای تصمیم‌گیر درباره روستا در ایران زیاد است. جهاد سازندگی بعد از ادغام کمرنگ شد و اقتصاد روستا با وجود امکانات زیرساختی فراوان شکل نگرفته است.

 

مدیر عامل سازمان تعاون روستایی گفت: در حال حاضر نسبت شهرنشینی نسبت به روستانشینی 70 به 30 است که خود سازمان تعاون روستایی نیز یکی از دلایل ضعف در اقتصاد روستاست.

 

قادری‌فر تاکید کرد: امیداریم با احیای جهاد سازندگی در قالب شورای عالی بتوانیم از تصمیمات پراکنده در حوزه روستا جلوگیری کنیم و اشتغال و اقتصاد روستا را تقویت کنیم./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار